Zanim wynaleziono lodówki, skandynawowie (jak wszyscy z resztą) szukali innych metod zabezpieczenia żywności przed mrozem i upałami. Budowali koło domów kamienne piwnice. Były to pomieszczenia wielkości około 3 na 4 metry, ściany tworzyły ułożone na sobie kamienie, sufit stanowiła drewniana konstrukcja przysypana grubą warstwą ziemi. Ziemia jest dobrą izolacją oraz utrzymuję naturalną wilgotność żywności.
W kamiennych piwnicach najczęściej przechowywano podstawowe produkty jak: ziemniaki, rośliny okopowe, warzywa i owoce (np. jabłka, gruszki).
Skarbu szukaj wewnątrz budowli. Pojemnik rozmiaru normalnego włożony pod płaski kamień i zakryty innym który leżał luźno na ziemi. Zabierz coś do pisania. Szukanie bardzo niebezpieczne bo budowla się sypie. Nie dotykaj niczego oprócz skarbu.
Je moet ingelogd zijn om de hints te zien