Prośba autora tej skrzynki do jej zdobywcy:
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Legendarny władca podziemi kredowych, Bieluch, mógł wstępować na kufelek piwa w Chełmie prosto do „Browaru Parowego” przy ulicy Trubakowskiej 4. Miał zapewne swoje „wejścia” i „chody”. Prawdą jest, że browar ten został założony w 1909 roku. Czy była to firma słynnych braci Howorków . Browar zmodernizowany w 1994 roku, warzył i rozlewał do butelek „Perłę Chmielową” i „Perłę Karmelową” – która znajduje uznanie w damskim gronie smakoszek tego napoju. Otóż i mamy całą „rodzinę” Browarów Lubelskich, które prócz „Perły Chmielowej” kuszą nas „Perła Mocną”, „Perłą Light” i bezalkoholowym piwem pod wdzięczną nazwą „Perełka Karmelowa”. Wszystkich piw Browary Lubelskie S. A. Produkują rocznie 480 tys. hl, z czego około 75 procent rozlewają do butelek, a resztę do beczek KEG. I zaopatrują tym napojem około 1500 odbiorców hurtowych i detalicznych. W makroregionie lubelskim sprzedaje się 90 procent produkcji browarów. „Perła Chmielowa” znana jest jednak w osiemnastu województwach kraju. Zasługa to nie tylko nowoczesnych i usprawniających produkcje maszyn i urządzeń, podnoszącej jakość technologii, ale i wierności piwowarskim tradycjom, rzetelności i fachowości. A to już jest udziałem samych piwowarów. Browary Lubelskie S. A. Dysponują znakomitą, profesjonalną, doświadczoną kadrą pracowników. Decyzje Zarządu Spółki i kierownictwa zakładów przełożone na codzienną, ofiarną pracę dają efekty warte wzniesienia kufelka piwa za dalszą pomyślność naszych browarów. Bo jak głosi krążący wśród lubelskich smakoszy piwa slogan: „Już od tylu lat „Perła” to twój smak” – piwowarzy wiedzą, że może on być tylko jeszcze lepszy!
Co do kesza:
Weź coś do pisania. Kesza szukaj przed ogrodzeniem browaru
Powodzenia