Zanim wynaleziono lodówki, skandynawowie (jak wszyscy z resztą) szukali innych metod zabezpieczenia żywności przed mrozem i upałami. Budowali koło domów kamienne piwnice. Były to pomieszczenia wielkości około 3 na 4 metry, ściany tworzyły ułożone na sobie kamienie, sufit stanowiła drewniana konstrukcja przysypana grubą warstwą ziemi. Ziemia jest dobrą izolacją oraz utrzymuję naturalną wilgotność żywności.
W kamiennych piwnicach najczęściej przechowywano podstawowe produkty jak: ziemniaki, rośliny okopowe, warzywa i owoce (np. jabłka, gruszki).
Skarbu szukaj wewnątrz budowli. Pojemnik rozmiaru normalnego włożony pod płaski kamień i zakryty innym który leżał luźno na ziemi. Zabierz coś do pisania. Szukanie bardzo niebezpieczne bo budowla się sypie. Nie dotykaj niczego oprócz skarbu.
You must be logged-in to see additional hints